Industrieel verleden

In 2008 is de Projectgroep Industrieel Verleden opgericht met als doel dit onderdeel van de Roosendaalse historie  te onderzoeken en  aan de Roosendaalse bevolking te presenteren.

Al snel bleek, dat het in kaart brengen van het volledige industriële verleden een bijzonder omvangrijk project zou worden. Dit zou afbreuk doen aan de kwaliteit van het onderzoek en het resultaat daarvan. Daaropvolgend is in 2009 besloten om het project in eerste instantie te beperken tot twee aansprekende Roosendaalse bedrijven : de Borstelfabriek Vermunt en de Koninklijke Drukkerij van Poll Suykerbuyk. Hierna heeft de werkgroep de Tabaksindustrie en Bierbrouwerijen en oude cafés van Roosendaal gepresenteerd.
De werkgroep Industrieel Verleden bestaat nu uit de volgende leden: Leon Antonissen, Huub Beens, Toon Broos, Fons Heijmans, Gerard van Kaam en Frans Konings. Het totale project wordt vanuit het bestuur van de heemkundekring begeleid door René Konings, met inbreng en medewerking van Marius Broos, Leo van Dongen, Joss Hopstaken, Ineke van Rijen en Ben Steffen.

In oktober 2016 is de werkgroep begonnen met onderzoek naar het Textiel-verleden van Roosendaal zoals o.a.

De projectgroep is op zoek naar verhalen, foto’s en materialen om de toekomstige nieuwe tentoonstelling vorm te geven. Wie ons meer kan vertellen, wordt verzocht om contact op te nemen met Fons Heijmans, telefoon 0165-549831.